Een complete vachtbehandeling houdt in:

 

Oren reinigen / uitplukken (Indien nodig)

Nagels knippen

Wassen en drogen

Knippen, scheren of effileren (in model zetten)

Plukken of strippen

Ontwollen (Indien nodig) 

 

Wassen en drogen:

Wij maken gebruik van shampoo die speciaal op de vacht van de hond gericht is, dit is op basis van natuurlijke producten.

 

Knippen: 

Knippen is het inkorten van de vacht met behulp van een schaar met rechte bladen.

Dit is van toepassing op de krulharige vachten.

 

Effileren: 

Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht, hierbij gebruiken we een effileerschaar. Deze schaar bestaat uit twee bladen waarvan een of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een mooi en natuurlijker effect.

 

Scheren:

Bij scheren wordt er gebruik gemaakt van een tondeuse om de vacht in te korten.

Dit kan op elk gewenste lengte. Vaak denken mensen dat bij scheren de hond helemaal kaal wordt, maar de scheerkoppen variëren van lengte van 1mm (kaal) tot 16 mm. Door middel van de lengte van de scheerkop wordt de lengte van de vacht bepaald. 

Scheren heeft het zelfde effect als knippen.  Scheren is het inkorten van de vacht maar dan elektrisch.

 

Plukken / Strippen van de ruwharige vacht: 

Dit zijn veel terriër rassen. 

Dit kan 2x per jaar we plukken de oude dekharen om de nieuwe haren de ruimte te geven om te groeien, dit gebeurd met de hand.

De hond behoud hierbij wel zijn onderwol. Het is ook mogelijk uw hond te laten strippen dit betekend dat uw hond om de 3 a 4 maanden een trimbehandeling nodig heeft. Bij het strippen bestaat de vacht uit 3 lagen haar.

De onderwol, een korte onderlaag (aankomende/ groeiende dekharen), met daarboven de lange dekharen. Hierbij wordt alleen de bovenste laag geplukt, De hond behoudt daarna 2 lagen van zijn vacht, hij blijft er hierdoor uitzien als een ruwharige hond.

Ontwollen: 

Dit word vaak gedaan bij kortharige en halflang harige rassen.

Ontwollen wordt gedaan om de loszittende wol te verwijderen. De hond wordt  2x uitgebreid gewassen en bij de tweede wasbeurt laten we de shampoo goed in de vacht trekken zodat de wol zich vol zuigt met water en shampoo en daardoor makkelijker loslaat. Hierna wordt de hond met de waterblazer uitgeblazen, bij het uitblazen wordt de loszittende wol uit de vacht geblazen. Hier wordt geen gebruik gemaakt van borstels, dit zorgt voor een vriendelijke ontwolmethode.

Puppy:
Omdat de hond voor de rest van zijn leven regelmatig naar de trimsalon gaat is het voor puppy's in de leeftijd van 12 tot 16 weken belangrijk om kennis te komen maken in de trimsalon. Tijdens deze kennismaking leren ze op een spelende manier de geluiden van de trimsalon kennen. Ook worden ze gewassen en maken ze kennis met de föhn en een schaar. om de kennismaking zo leuk mogelijk te maken worden ze rijkelijk beloond met kusjes, knuffels, koekjes en spelen mag natuurlijk ook niet ontbreken.